Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen

Optiek

Als jager wilt u natuurlijk een goede kans hebben om uw prooi te kunnen vinden en schieten. Daarbij is optiek een essentieel onderdeel. Goede optiek zorgt ervoor dat u als jager veel beter zicht hebt op uw doelwit. JachtXL is specialist in jacht en outdoor en we beschikken over een ruim assortiment optiek voor de jacht.
 

Waarom is optiek binnen de jacht zo belangrijk?

Een jager moet tijdens het jagen zijn ogen continu openhouden en zich bewust zijn van zijn omgeving. Het hebben van goede optiek kan hierbij helpen. Goede optiek biedt namelijk een scherper en breder beeld van de omgeving en helpt om kleine details te herkennen die anders misschien niet opgemerkt zouden worden.

Welke optiek kunt u als jager gebruiken?

Er zijn verschillende soorten optiek die een jager kan gebruiken. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten optiek. Deze zijn allemaal in onze webshop te vinden.

Nachtkijker

Een nachtkijker is onmisbaar voor de jacht in de schemering en in het donker. Met een nachtkijker heeft u namelijk de mogelijkheid om dieren te zien die anders onzichtbaar zouden blijven. Een nachtkijker werkt door het opvangen van infrarood licht. Hierdoor wordt het beeld versterkt en wordt het mogelijk om in het donker te jagen.

Warmtebeeldkijker

Een warmtebeeldkijker maakt gebruik van infraroodstraling om een beeld te creëren. Hierdoor is het mogelijk om de lichaamswarmte van dieren te zien. Dit is handig als u in het donker jaagt en u wilt weten waar de dieren zich bevinden.

Richtkijker

Een richtkijker is een optisch hulpmiddel waarmee u nauwkeuriger kunt richten. Dit is vooral handig bij het schieten op langere afstanden. Een richtkijker heeft vaak een vergroting van minimaal 4x en is voorzien van een draadkruis om het richten te vergemakkelijken.

Verrekijker

Een verrekijker is handig om de omgeving beter te kunnen bekijken. Hierdoor is het mogelijk om dieren te spotten die u anders niet op zou merken. Een verrekijker heeft vaak een vergroting van minimaal 8x.

Wildcamera

Een wildcamera is een handig hulpmiddel om te weten waar de dieren zich bevinden. Dit is vooral handig als u op een bepaalde plek wilt jagen, maar niet weet waar de dieren zich bevinden. Een wildcamera maakt automatisch foto’s wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Telescoop

Een telescoop is een optisch instrument waarmee u verder weg gelegen objecten kunt bekijken. Dit is handig als u bijvoorbeeld wilt weten waar de dieren zich bevinden als u op grote afstand staat.

Koop uw optiek voor de jacht bij JachtXL

Optiek is essentieel voor een jager. Het zorgt ervoor dat u als jager veel beter zicht hebt op uw doelwit en kleine details kunt herkennen die anders misschien niet opvallen. Bij JachtXL vindt u de beste optiek voor de jacht. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Onze ervaren medewerkers geven u graag advies via info@jachtxl.nl of 085 080 57 99.

 

Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen
iDeal
in3
PayPal
Overboeking
Sofort

Copyright © 2024 - JachtXL · Sitemap · Algemene voorwaarden

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Direct contact
085 080 57 99
0