Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen
Date is later

Pinksterkorting bij JachtXL 15 tot en met 20 mei 5% KORTING!!!!!!!!

Shop nu met deze Pinkster code en ontvang 5% Korting op uw order PINKSTEREN5

Nachtkijkers

Producten filteren

Sorteren

Prijs

Bent u op zoek naar een nachtkijker? Zoek dan niet verder. Bij Jacht XL hebben wij een ruim assortiment met verschillende voorzet nachtkijkers. Door ons jarenlange ervaring in de jachtwereld weten wij precies welke voorzet nachtkijker bij welk geweer hoort. Al onze voorzet nachtkijkers hebben geen invloed op de schot precisie. Dit is een groot voordeel als u midden in de nacht gaat jagen. U ziet dan perfect wat er ‘s nachts rondloopt in het bos.

Een nachtkijker kopen

Staat u op het punt om een nachtkijker te kopen? Er zijn verschillende soorten nachtkijkers te koop, met ieder unieke voordelen. Met deze nachtkijkers, die het licht versterken, heeft u nog steeds zicht wanneer er niet of nauwelijks restlicht is.

Wat is een voorzet nachtkijker?

Bij het beoefenen van uw hobby kan het verstandig zijn om een nachtkijker voor uw richtkijker te monteren. Dit wordt een voorzet nachtkijker of een clip-on systeem genoemd. Met deze accessoire bouwt u uw richtkijker binnen enkele seconden om tot een nachtkijker. In de meeste gevallen heeft u hier geen extra gereedschap voor nodig. Daarnaast hoeft u uw geweer niet opnieuw in te schieten. Gaat u vaak in de late uren met uw jachtgeweer op pad? Dan is een voorzet nachtkijker de ideale oplossing.

Een infrarood nachtkijker

Tegenwoordig worden nachtkijkers steeds meer uitgerust met infrarood technologie. Infrarood maakt objecten, in dit geval vaak dieren, zichtbaar voor het blote oog. Zeker in het donker. De infraroodverlichting zorgt er voor dat objecten als een lichtbron worden weergegeven, zodat zelfs in totale duisternis deze objecten te waarnemen zijn.

Hoe werkt een voorzet nachtkijker?

Wanneer u op zoek bent naar een voorzet nachtkijker zult u twee verschillende soorten tegenkomen. Namelijk: de restlichtkijker en de warmtebeeldkijker. Het verschil tussen twee modellen is hoe een object verlicht wordt.

Restlichtkijker

Tijdens de jacht is er bijna altijd omgevingslicht aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het licht dat de maan en sterren uitzenden. Het is misschien zwak, maar met een restlichtkijker kunt u het heel makkelijk zichtbaar maken. Dit gebeurt middels een ingewikkeld natuurkundig en scheikundig proces. De fotonen die van uw object afkomen, komen namelijk binnen op de fotokathode van uw voorzet nachtkijker. Hier worden ze omgezet naar elektronen. Door een fosforlaag worden deze vervolgens weer zichtbaar gemaakt.

Het grote nadeel van dit type voorzet nachtkijker, is dat het afhankelijk is van het restlicht dat het object opvangt. Is het bijvoorbeeld erg bewolkt of zijn de maan en sterren om andere redenen niet zichtbaar? Dan heeft u weinig tot niets aan uw restlichtkijker. Daarom worden de meeste modellen van een ingebouwde infraroodstraler voorzien. Het bereik hiervan is echter beperkt.

Warmtebeeldkijkers

Een warmtebeeldkijker werkt met de warmte die jouw beoogde object uitstraalt. U krijgt namelijk een beeld van temperatuurverschillen te zien. Zo ziet u hoe het object qua warmte verschilt van zijn omgeving. Hierbij heeft u dus geen omgevingslicht nodig. Een ander groot voordeel, is het feit deze voorzet nachtkijker ook prima overdag te gebruiken is. Het is dan ook niet altijd nodig om dit onderdeel te demonteren.

Prijsrange van een voorzet nachtkijker

De prijsrange is van € 1.075 tot € 7.950. Daarbinnen hebben we veel soorten nachtkijkers. De meeste bevinden zich rond de € 2.000 á € 3.000 euro. We hebben 6 voorzet nachtkijkers in de sale.

Hoge kwaliteit voorzet nachtkijkers

Alle producten die wij verkopen bij Jacht XL zijn van zeer hoge kwaliteit. Zo ook de voorzet nachtkijkers. De voorzet nachtkijkers hebben een zeer goede kwaliteit beeldbuis en spiegelobjectief. Ideaal voor wanneer u gaat jagen. Door de goede zichtbaarheid kunt u zich gemakkelijk voortbewegen zonder uw doel uit het oog te verliezen.

Voor verschillende richtkijkers

Alle soorten voorzet nachtkijkers die wij online in de webshop verkopen zijn geschikt voor drie types richtkijkers. Ze zijn geschikt voor de richtkijkers met een ring maag van 42 mm, 50 mm en 56 mm. Deze drie maten zijn het meest gangbaar. Al onze soorten voorzetten van de nachtkijkers zijn geschikt voor deze drie maten. Wij hebben voor bijna iedereen dus een geschikte voorzet nachtkijker.

Extra’s bij de nachtkijker

De meeste voorzet nachtkijkers worden geleverd met een adapter en een draagtas. Een aantal nachtkijkers worden ook geleverd met een laser lamp.

Voorzet nachtkijker uitgelicht: DN38PRO

Een goed product wat wij aanbieden is de DN38PRO. Deze professionele voorzet nachtkijker kan met de adapter op alle gangbare jachtgeweren worden geplaatst. De nachtkijker wordt met adapter geleverd. Tevens ontvangt u bij deze voorzet nachtkijker een IR laser lamp en een draagtas zodat deze overal mee naartoe is, zonder dat hij beschadigd.

Advies over de voorzet nachtkijker

Bij Jacht XL vindt u alleen de allerbeste outdoor merken en producten. Wij voorzien u van deskundig advies voor al onze voorzet nachtkijkers. Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we over praten. Wij kunnen u heel gericht advies geven welke nachtkijker bij welk geweer hoort. Daarbij zijn onze producten makkelijk te bestellen en kunt u op de website veilig betalen via iDeal. Wilt u meer advies over onze producten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 085 0800 57 99. Wij van JachtXL geven u graag uitleg over de voorzet nachtkijker.

Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen
iDeal
in3
PayPal
Overboeking
Sofort

Copyright © 2024 - JachtXL · Sitemap · Algemene voorwaarden

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Direct contact
085 080 57 99
0