Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen
Date has past

Afkookmiddel voor Trofee

 9,99

Afkookmiddel voor Trofee

 9,99

Keuze *

  • Standaard 6 maanden garantie
  • Gratis bezorging vanaf €100,-

Toepassing van trofee afkooksel poeder Vyvasol

  1. Vel de trofee en verwijder grote delen van weefsel en de hersenen en was de trofee uit na dit voorbereidende werk.
  2. Plaats de schedel 24 uur in koude pekel. Zorg ervoor dat geweien en hoorns niet in het zoute water duiken. Als alternatief raden we aan om de hoorns voor gebruik te verwijderen. Om dit te doen, vindt u hieronder instructies over het verwijderen van de hoorns.
  3. Borstel de volgende dag de trofee weer af en “kook” hem dan met Vyvasol. Meng hiervoor 30 – 50 g trofee-afkookpoeder per liter water, afhankelijk van de leeftijd van het dier. Bij jonge dieren is 15 tot 20g ook voldoende. Verwarm de oplossing en roer een beetje totdat Vyvasol volledig is opgelost. Plaats nu de schedel in de oplossing en verhoog de temperatuur tot ongeveer 80 tot maximaal 90 ° C. Deze temperatuur is voldoende voor het werken met Vyvasol. Bot-belastend koken is niet nodig met Vyvasol.
  4. Controleer de trofee regelmatig en zorg ervoor dat deze niet te gaar wordt. Als het weefsel na ongeveer 40 minuten loskomt van de schedel, haal het er dan uit en maak de trofee schoon met je dissectiebestek en borstels. Als de stof nog te veel hecht, heb je hem te vroeg uit het warmtebad gehaald. Dat is geen probleem. U kunt de trofee eenvoudig terugzetten in het afkookapparaat. Verwijder daarna het resterende weefsel zoals beschreven.

De oplossing kan met het afvalwater worden afgevoerd.

De trofee is nu ontvet en kan nu gebleekt worden met bleekpasta of bleekpoeder.

Vyvasol is een effectieve remedie voor het koken van trofeeën. Vyvasol ondersteunt de afbraak en scheiding van weefsel van bot. De kooktijd wordt met ongeveer 50 procent verkort door het afkookpoeder. Het oppervlak van het bot wordt ontvet en wordt iets lichter. Het eigenlijke bleken vindt echter later plaats met bleekpasta of met bleekpoeder of direct bij het koken met Vyvasol Extra.

De samenstelling van Vyvasol maakt “afkooksel” bij lage temperaturen mogelijk. 80°C is voldoende om de schedel voorzichtig te bevrijden van het weefsel en de hoorns te beschermen.

Vergelijkbaar alternatief

Deskundig advies
Snelle levering
Gratis bezorging vanaf €100,-
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veilig betalen
iDeal
in3
PayPal
Overboeking
Sofort

Copyright © 2024 - JachtXL · Sitemap · Algemene voorwaarden

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Direct contact
085 080 57 99
0